Facebook |   Twitter |   YouTube

Prednosti samoutovarnih prikolica TX

Povećanje produktivnosti

Sa uvođenjem modela TX firma KRONE kod silažnih prikolica prva je ponudila spušteno dno  „sakupljački džep“ koji povećava volumen i kod sakupljanja poboljšava trakciju stražnjih pogonskih kotača traktora na polju. Nisko težište ujedno poboljšava vozne karakteristike na neravnim terenima te povećava sigurnost pri  transportnim manevrima.

 

Prilagođavanje svakoj situaciji

Hidraulički ponično rudo kod modela KRONE TX je kod silažnih prikolica novost. Prema naprijed nagnuta prikolica nema samo prednost prilikom punjenja nego i mogućnost velikog odmaka od tla, što je značajno prilikom transporta po putevima sa dubokim kolotrazima.

Uska vučna spojnica sa kuglastom glavom je ogibljena i omogućava udobnu vožnju.

Prozirna prednja stranica pruža dobar pregled tovarni prostor.

 

Punjenje bez gubitaka

Ukošena prednja i stražnja stranica omogućavaju jednostavno punjenje bez gubitka krme i veću zapreminu.

 

Tandem podvozje (TX 460, TX 560)

Tko prevozi teške terete, ima i potrebu za primjereno podvozje. Ovisno od dozvoljene ukupne mase i posebnih izvedbi firma KRONE nudi tandem podvozje, koje sa hidrauličnom nivelacijom zadovoljava sve potrebe. Takav sklop nudi najveću stabilnost kod vožnje naročito kod većih brzina, u zavojima i na brdovitim terenima.

Tridem podvozje (TX 460 D, TX 560 D)

Masivni osovinski sklop je preduvjet za visoko učinkovite strojeve, koji su namijenjeni za brz transport između polja i mjesta istovara. Tridemsko podvozje ima hidro-pneumatsku amortizaciju i automatsku hidrauličnu nivelaciju, što za rezultat ima vrhunsku udobnost i stabilnost kod vožnje.

Prednja i zadnja osovina su zakretne a prednja je i podizna.

Najviša razina sigurnosti

Modeli TX 460 i TX 560 su opremljeni sa elektronskim prisilnim zakretanjem i sa standardnim zračnim kočionim sistemom, gdje hidraulični proporcionalni ventil nadzire kočioni pritisak u skladu sa opterećenjem. Elektronski kočioni sistem EBS raspodjeljuje kočionu silu ALB, kočioni sistem protiv blokiranja kotača BS i potpora za stabilnost RSS.    

Praktično upravljanje

Korisničko sučelje na samoutovarnim prikolicama TX ističe se sa jasnim i jednostavnim upravljanjem. Osnovna izvedba ne zahtjeva elektronski sistem, pošto se lako i jednostavno upravlja i pomoću hidrauličnih priključaka traktora. Ako želite dodatnu opremu, kao npr. elektronski sistem vaganja ili elektronsko upravljanje osovinama, ti sistemi lako mogu biti podržani sistemom Delta, terminalom CCI 200 ISOBUS ili postojećim terminalom ISOBUS na traktoru.

Ulaganje u cilj – dodatne mogućnosti

Dobra oprema olakšava rad, povećava sigurnost i povećava učinkovitost. Posebno za silažne prikolice KRONE razvijena je opcija da prilikom istovara omogućava brže i čišće stovarivanje bez zaostataka krme. Druga opcijska oprema, kao što je cerada za prekrivanje, vaga, dodatna rasvjeta i reflektirajuće trake za maksimalnu udobnost i sigurnost.Spletni upit

Kako biste dokazali da niste robot molimo označite donje polje

Obriši Pošalji upit >>

* Podaci označeni zvjezdicom su obvezni!

Več 15 godina sa vama Servis in rezervni djelovi Stručno savjetovanje Razvoj je naša prednost Uslužni prodavači