Facebook |   Twitter |   YouTube

Prednosti zadnjih bočnih Kosa Krone EasyCut R

Za odličnu krmu!

Integrirana, viskoko učinkovita gnječilica, gnječi krmu po cijeloj širini stroja. Kao dodatna oprema postoje usmjerivači za široko razbacivanje i odlaganje krme u obliku prozračnog tepiha što pospješuje sušenje. Tako štedite vrijeme i novac.

Dva u jednom

Pogon grebena kose i gnječilice je zajedno je integriran. Isto tako je integriran i pogon koji omogučuje izmjenu brzine vrtnje gnječilice sa 600 ili 900 0/min!

Mehaničko ili hidraulično podešavanja pritiska na tlo 

Mehaničko podešavanje poteznih opruga omogučava optimalan pritisak na tlo i optimalno prilagođavanje terenu. Kao opcija postoji mogučnost ugradnje hidrauličkog cilindra za podešavanje opruga i pritiska na tlo. Tlak je jasno vidljiv na velikom i preglednom manometru koji se može postaviti u kabinu traktora.

Kvalitetan rez

U cjelosti zavaren i zatvoren greben je klinastog oblika, pruža najbolju moguću kakvoću košnje i kod polegnute krme i pri ne optimalnim uvjetima.

Stabilan broj okretaja

Prijenos okretnog momenta na pogon sklopa kosilice preko kardana ima prednost pri velikoj količini krme te pri velikim radnim zahvatima. Pogon grebena kose bez proklizavanja omogućava maksimalnu učinkovitost i rad bez zastoja.

Dvostruka zaštita

Dvostruka zaštita sa novim, patentiranim poteznim osiguračem. U slučaju aktiviranja zaštite, greben se zanese prema otraga i lagano podigne te tako prijeđe prepreku koja ga je aktivirala. To daje dodatnu sigurnost..

SafeCut inside

Nova zaštita diskova kod naleta na strano tijelo za kosilice EasyCut sa ili bez gnječilice, jedinstvena zaštita i efikasnost.  Svatko zna da udarac može prouzročiti štetu i troškove popravka. Stoga  KRONE sa zaštitom Safe Cut nudi visoki stupanj zaštite.  Prilikom naleta i udarca u strano tijelo, zupčanik i njegova osovina trpe kratkotrajno opterećenje prilikom čega dolazi do pucanja osigurača i u djeliću sekunde disk se pomoću navoja podigne, te je izvan dometa i putanje susjednih diskova koji se nastave normalno okretati. Na taj način se štite ostali dijelovi pogona od oštećenja.

Greben kose SmartCut

Košenja bez ostataka. 

Zbog optimalne udaljenosti između diskova i preklapanja noževa je postignut čist i precizan rez, kako sprijeda tako i sa bočnih strana grebena kose . Prekrivanje radne površine noževa između suprotnih diskova je veće, samim tim je povećan i poboljšan protok krme kroz greben kose.

Puna snaga

Glavne pogonske sile prenose veliki čelni zupčanici. Zbog velikog promjera se vrte  sporije i velik broj zubaca zupčanika uzubljuju jedan u drugi i tako vezu čine čvršćom i dugotrajnijom. Bočni pogon pogoni svaki disk zasebno te su stoga podložni manjem opterećenju. Postavljanjem diskova maksimalno naprijed postignut je odličan preklop a samim tim i odlična slika pokošene površine. 

Dijelovi koji se habaju su lako izmjenjivi, kao na primjer vijci i nosač noževa.

Munjevito brza izmjena noževa

Brza izmjena noževa dolazi kao serijska oprema kod svih kosilica Krone EasyCut R. Zamjena noževa je brza i jednostavna. (ZDA =nosač noževa sa vijcima). Dijelovi koji se habaju su lako izmjenjivi.

Nošena u težištu

 

Krone DuoGrip znači, da je kosilica nošena u  težištu i dodatno bočno kontrolira poluge. S tim je dosegnut jednakomjeran pritisak na tlo preko cijele radne širine. To omogućava jednakomjeran rez, lakši pogon i bočnu vodljivost.

Ladica za pohranu noževa

Na strani trotočkovnoga kopčanja smještena je zgodna ladica za pohranu rezervnih noževa.

Podporne noge za ostavljanje stroja u sklopljenom položaju

 

Kao opcija mogu se staviti noge koje omogućavaju ostavljanje stroja u sklopljenom položaju

 Spletni upit

Kako biste dokazali da niste robot molimo označite donje polje

Obriši Pošalji upit >>

* Podaci označeni zvjezdicom su obvezni!

Več 15 godina sa vama Servis in rezervni djelovi Stručno savjetovanje Razvoj je naša prednost Uslužni prodavači